Autohuur is rechtstreeks te reserveren bij autoverhuurbedrijven ter plekke. Bij frequent autogebruik tijdens uw verblijf in de villa is het bijna altijd voordeliger om reeds in Nederland een auto te huren. Het is mogelijk deze auto bij aankomst op de luchthaven op te halen en op uw vertrekdag op de luchthaven weer in te leveren. De benzine is in de Verenigde Staten goedkoop in vergelijking met Nederland.

www.worldticketcenter.nl

www.sunnycars.nl
www.alamo.nl

www.easyterra.nl

www.rentalcargroup.nl

Autorijden

Als u van plan bent om grote afstanden te rijden, is het een goed idee om lid te worden van de America Automobile Assocation. De AAA verstrekt behalve hulp in noodsituaties op de weg, wegenkaarten en reisgidsen; men kan er ook verzekeringen afsluiten. Als u een verkeersongeval veroorzaakt, verlenen ze juridische assistentie in het geval u wordt gearresteerd en bij het betalen van de borgtocht. Bij pech onderweg kunt u met hen in contact treden via tel. 1-800/336-4357.

Heeft u echter een auto gehuurd, dan kunt u beter eerst contact opnemen met de verhuurder, ander loopt u het risico alle kosten zelf te moeten dragen.

De Internationale Reis- en Kredietbrief is van groot belang als u met een (huur)auto door de VS reist. Indien u in een juridisch conflict verzeild raakt door een verkeersovertreding of een aanrijding, dan verleent de ANWB u rechtsbijstand. Een aanrijding moet altijd gemeld worden. U kunt dit doen bij de politie, de Highway Patrol of de plaatselijke sheriff. Rijdt u in een huurauto dan moet u ook de verhuurder inlichten.

De landelijke snelheidslimiet is 65 mijl per uur op de Interstate Highways, tenzij anders vermeld, en 55 mijl per uur op de meest andere State Highways (snelwegen in de staat). Men is verplicht een geldig rijbewijs te hebben en autogordels te dragen; kleine kinderen en baby's moeten in speciale veiligheidszitjes worden vastgemaakt. Er is ook een staatswet die alle motorrijders verplicht een helm te dragen. In de steden geldt over het algemeen een maximumsnelheid van 20 tot 30 mijl per uur (30 tot 48 km/u).

Een goede wegenkaart is onontbeerlijk voor de automobilist. Men kan eigenlijk niet zonder als men wijs wil worden uit de wirwar van snelwegen rond de meeste grote steden. Wegenkaarten kunt u krijgen bij de toeristenbureaus, of aanschaffen bij de meeste boekhandels en benzinestations. Ondanks dat de wegen zelfs in de meest afgelegen gebieden goed onderhouden zijn, is het aan te raden u op de hoogte te houden van weg- en weersomstandigheden door te luisteren naar de berichten op de lokale radiostations of er bij instanties die de wegen beheren naar te informeren.

Indien u aangehouden wordt voor een politiecontrole is het beter in de auto te blijven zitten totdat de politie u vraagt uit te stappen. Blijf altijd netjes ook als u het er niet mee eens bent, want de Amerikaanse politieagenten kunnen hardhandig optreden als zij dit noodzakelijk achten.

Houd er rekening mee dat een geopende fles alcohol in de auto al strafbaar is. Er geldt een absoluut alcoholverbod voor mensen die deelnemen aan het verkeer.
Op Highways kunt u te maken krijgen met verkeer dat u rechts inhaalt. Het verschijnsel Keep your lane houdt in dat men altijd op de eigen rijstrook blijft rijden. Tevens dient u er rekening mee te houden dat er afslagen naar links zijn. Het is dus zaak op tijd de juiste rijbaan te kiezen.

Als de (gele) schoolbus door middel van grote rode of gele knipperende lichten aangeeft te willen gaan stoppen, of reeds stilstaat om scholieren in of uit te laten stappen, dan moet u minstens op 25 meter afstand eveneens stoppen. Dit geldt ook wanneer een schoolbus u tegemoet komt op een weg zonder gescheiden rijbanen. Doet u dit niet dan riskeert u een fikse boete.

Binnen de bebouwde kom wordt met borden aangegeven waar u op de rijweg mag parkeren. Op alle overige plaatsen binnen en buiten de bebouwde kom is dit verboden.